Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


EL MÓN DEL VI

La passió pel món del vi al nostre país s'ha anat incrementant progressivament en els últims anys, al mateix temps que ha anat evolucionant el nombre i la qualitat de propostes que ens ofereixen els cellers.

el mon del vi

Aquestes han sabut transmetre aquestes inquietuds, i sobretot han sabut despertar i evolucionar els gustos pel món del vi, presentant als seus clients noves etiquetes, noves varietats, diferents elaboracions, i sobretot una interessant oferta de producte i preus, apta per a tot tipus de públics.

També es deu a l'aparició dels Centres d'Interpretació i Museus del Vi. Un bell passeig per la història dels nostres vins, mostrant a través dels seus continguts l'essència de les labors tradicionals de cultiu i producció, el seu desenvolupament i evolució.

Indubtablement ha influït l'augment d'oferta de Tasts de Vi, on es degusten diversos vins per apreciar les seves qualitats mitjançant la vista (aprenent a valorar els colors, la transparència, la lluentor i la llàgrima del vi -nivell alcohòlic-…), amb l'olfacte (diferència d'aromes i matisos) i el gust (reconeixent sabors dolços, salats, amargs i àcids).

seleccio de vins

Fins fa poc s'oferien dos tipus de tasts: el TAST PROFESSIONAL mitjançant sommeliers o tastadors qualificats i en segon lloc un tipus de tast actualment molt demandat pel turisme i ofert per molts cellers a través del Enoturisme, LES RUTES DEL VI, que és el recorregut per diverses Denominacions d'Origen realitzant diferents tasts i degustacions i descobrint aquests pobles i ciutats del nostre país que viuen per i per al vi.

Doncs bé, cada vegada està més en auge el denominat TAST VERTICAL, que consisteix en la realització d'un tast d'un sol vi, però de diferents anyades per poder apreciar i degustar la seva evolució, començant el tast normalment per l'anyada més antiga fins a la més actual. Aquest tipus de tasts es reserva per norma general a vins de reconegut prestigi, reunint molt interès entre els seus seguidors.

seleccio de vins

A més conscient que un bon vi mereix el millor dels tractes possible, els principals cellers i marques presenten una sèrie de complements que satisfan els capritxos i meticulositat de l'entès i de tots aquells que gaudeixen amb el tast d'un bon vi o cava.

El món del vi és ampli i interessant i desperta cada vegada més passions, potser és el moment de no quedar-nos enrere i descobrir-ho.