CUINACATALANA

Festes de Nadal 2017

 

5 idees per a un Nadal original

Quan s’encenen les llars de foc i surt fum per les xemeneies, els carrers comencen a fer olor a Nadal. Temps característic per començar a pensar en idees nadalenques originals, manualitats pels més menuts, felicitacions a la família, postals de nadal... Vol dir que ha arribat el fred i en pocs dies els arbres començaran a omplir-se de llums, els aparadors es vestiran de gala per a l’ocasió i arribaran les visites més màgiques de l’any.

Les festes de Nadal són l’època idònia per a deixar de banda les preocupacions i impregnar-se de la màgia. Segur que ja tens pensades múltiples idees de decoració nadalenques, però vols fer-ho d’una manera particular. Doncs no et preocupis perquè aquí tens 5 claus per a un Nadal original

.

especial_nadal_estrella.png

Arbres de Nadal tramposos

Si hi ha un objecte que difícilment falta per Nadal, aquest és l’arbre. L’avet carregat de boles de totes mides i colors, abraçat per cintes infinites i presidit per l’estrella a dalt de tot. No obstant, cada vegada s’afina més l’enginy per a transformar aquest arbre, una planta especial durant dos mesos però completament inútil durant la resta de l’any, en un element més simbòlic. Aquí en tens algunes idees.

especial_nadal01.jpg

El Nadal és l’època dels somnis, de la màgia i de deixar volar la imaginació. Per això triomfen idees com aquestes, fàcils però efectives. Transformar coberts, copes d’aigua i de vi, pots, bols, tasses i tassetes en un arbre d’allò més autèntic. O dibuixar-lo amb una corda a la paret i donar-hi color amb els complements més nadalencs. O aprofitar branques de diferents mides per a fer un arbre minimalista. Només cal deixar-se portar per la inspiració.

 

especial_nadal_estrella.png

Postal de felicitació fetes a mà

Nadal també és època de compres, tot i que a vegades allò manual acaba resultant més atractiu per a desitjar bones festes als familiars i amics més propers. Si necessites bones idees per a fer postals de felicitació, pren atenció a aquestes. No cal ser un manetes per a fer-les.

especial_nadal02.jpg

Pots utilitzar objectes que tinguis per a casa i no facis servir. Per exemple botons que, ajuntats amb teles i cartolines, s’acabin transformant en la indumentària del Pare Noel. Fàcil, oi? Una altra opció és agafar els papers on hi fas els famosos cupcakes, doblegar-los en forma triangular i enganxar-hi una estrella al damunt, prenent l’estètica dels avets nadalencs.

 

especial_nadal_estrella.png

Pessebres còmics

La tradició del pessebre no es perd. Tinguis la creença que tinguis, quan arriba el Nadal trauràs les figuretes de l’armari i les col·locaràs cuidadosament sobre la taula del menjador. El cert és que, amb els anys, pot perdre’s la màgia i transformar els muntatges elaboradíssims, amb molsa i neu inclosa, en alguna cosa més minimalista, més fàcil de netejar després. Per això aquests pessebres són interessants. Fàcils de fer i amb un to còmic.

especial_nadal03.jpg

Qui vol figuretes tenint ous o taps de suro. Agafa els que te’n sobrin durant les festes i elabora aquestes dues meravelles. Un portal de Betlem d’allò més original i muntat d’una manera barata i senzilla.

 

especial_nadal_estrella.png

Plats deliciosament lleugers

Sembla que, per Nadal, si no acabes ben tip i amb uns quants quilos de més, no has celebrat prou les festes. Aquests dos plats demostren que pots menjar lleuger i seguir conservant l’essència de les festes nadalenques.

especial_nadal04.jpg

El menú del segle XXI podria anar integrat d'un arbre de Nadal de sushi i els denominats "plats cullera", engollits d'una mossegada. T'animes a preparar-ho?

 

especial_nadal_estrella.png

Nadales alternatives

Segur que després de tant temps, tens les nadales de tota la vida més que apreses. No et preocupis perquè els cantants més actuals s’ocupen de solucionar-ho fent versions. Per exemple, incloent nadales dins els seus discos. En els darrers anys, ho ha fet el cantant canadenc Michael Bublé, la provocadora Lady Gaga o el clamat Bruce Springsteen.

especial_nadal05.jpg

Una altra opció són els musicals nadalencs i les seves cançons que s’enganxen. Un exemple són les pel·lícules The Polar Express amb “Christmas comes to town” o Love Actually amb “Christmas is all around”. No podràs parar de sentir-les.