Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


On anar a buscar bolets?

On anar a buscar bolets? Us deixem recomanacions de llocs on en trobareu de ben segur!

 

- El tossal de la guàrdia (Cercs)

A mesura que ens anem apropant a la cara nord-oest de la muntanya, entre les cases de la Balma i Caselles, el pendent se suavitza i el bosc es fa més accessible.S'identifica per tenir terrenys humits i calcaris, un estat perfecte per anar a buscar bolets.L'arbre aparentment predominant és el pi roig, però endinsant-nos hi van apareixent petits fajos que a poc a poc guanyen als grans arbres.Per aquest camí, els bolets que abunden més serien els rossinyols, les llengües de bou i llenegues negres a la tardor, però tanmateix també podem trobar múrgoles durant la primavera.

Tossal de la Guàrdia | Engarrista

- Els boscos de Brocà (Guardiola de Berguedà)

Tot sortint de Terradelles enfilem cap a plans de Rotllan entre prats i trossets de pineda.En aquest cas, el paisatge que trobem és més esclarissat, sobre terrenys poc profunds, però igualment no li resta potencial.Si ens endinsem més al bosc trobarem el clima més humit i més fred pels grans arbres que atapeeixen al sol així donant-nos tota mena de bolets com per exemple els camagrocs, les crestes de gall, llenegues negres, rovellons, fredolics o llenegues blanques.

Sant Marc de Brocà | Senderisme

- El clot de Bellús (Avià)

Just al nord d'Avià sota els cingles de Coforb, s'endinsa una petita vall a banda i banda de la riera de Bellús, hi descobrirem extenses masses de pi roig i pinassa amb tota mena d'arbre, predominant els roures i les alzines.Són terrenys calcaris, un estat perfecte per a la producció de bolets. En aquest cas els bolets predominants serien el rovelló, la llenega negra, el claret, el camagroc i la llengua de bou blanca.I si tenim més ganes de seguir caminant, pujant el camí ens situaríem sobre l'altiplà de Coforb i Rossinyol.

Racons de Catalunya: Salt del Molí de Bellús (Avià)

- El serrat de la Vila (Olvan)

En aquest indret, no arribem als 700 metres d'altitud, això significa que les florades de bolets no comencen fins a mitjans d'octubre en endavant. Els voltants d'Olvan estan fragmentats en l'àmbit forestal, amb molts camps de conreu que limiten el sector del bosc.Si ens endinsem en el bosc, trobarem que hi ha un bon clap de pineda de pinassa amb alzines i també alguns roures i algun pi roig, fent així que sigui un bosc bastant fosc i humit.Els terrenys són gairebé calcaris, bons productors de rovellons, llenegues negres, llengües de bou blanques, pimpinelles morades i fins i tot, carlets, sota les alzines.

Serrat de la Vila | Mapes de Patrimoni Cultural

- Boscos de Guils (La Cerdanya)

Aquesta zona de bosc abundant d'arbres és una de les millors i més conegudes de la Cerdanya per anar a buscar bolets.Pujant per la carretera que va fins a les pistes d'esquí de fons Guils-Fontanera trobarem una gran varietat de bolets, com per exemple, rovellons d'avet, ceps, pinetells, carreretes o orelles de gat.Des d'aquesta zona també podreu donar un passeig a ambdós costats de la pista que va fins a Meranges, hi han grans prats envoltats per pins i roures, que farà que la passejada sigui més agradable.

Wikiloc | Ruta Boscos de Guils Fontanera

- Bac de Setcases (Ripollès)

Indret amb avellaners, freixes i bedolls que fan que ocupin tots els enclotats bosquetons de la ribera. Masses de pi roig i pi negre es troben a peu de la muntanya. A mesura que anem guanyant altura, diferents arbres es van unint amb el pi negre, com per exemple l'avet o el faig, fins que per sobre dels 1.700 metres d'altitud només predominarà aquest últim. El sotabosc és força net, i hi destaca el neret i el ginebró.Els bolets més populars per aquesta zona serien els ceps, marçot, pinetell, carrereta, camperol, rossinyol, rovelló de pi negre, trompeta o molleric.

Setcases: ceps a la terra del pi negre- Descobrir.cat

- Creu de Roset i pla de Collades (Vilada)

Ben a prop de Vilada, tot enfilant la pista forestal en direcció a Sant Romà de la Clusa, la massa forestal se'ns mostra generosa i diversa des del punt de vista micològic. També descobrirem els boscos del sector de la Creu de Roset i el serrat del Carme.Masses de pi roig i pinassa a dojo, amb roures i algunes alzines omplen tots els espais del bosc, i així donant-nos tota mena de bolets com els rovellons, llenegues negres, carlets i llengües de bou blanques.Especialment recomanables són les àrees de prat amb els pins esparsos dels sectors més elevats, vora la cota dels 900 metres.

Creu de Roset | Mapes de Patrimoni Cultural

- La Baga de Voltrera (Alt Berguedà)

Ens trobem amb un bosc de pi roig, que va ser estassat i aclarit no fa molt de temps, una actuació forestal que farà que la producció de bolets sigui abundant en la pròxima temporada.Els bolets que caldrà destacar seran els rovellons i els pinetells, ja que seran els que més abundaran, a part també tindrem els fredolics, les crestes de gall i les llenegues blanques, en aquest cas, aquest costen més de trobar.Cal destacar també alguns claps de pineda més madura que reposen als sectors del bosc situats a més altitud, perquè algunes temporades ens ofereixen la troballa sempre magnífica dels ceps de totes les espècies. 

Els veïnats de Gisclareny i la Baga Voltrera