Cuinacatalana.net, la guia de restaurants de tot Catalunya, cuina típica catalana, cuina de autor, cuina mediterrania, cuina gurmet, cuina de mercat. Busqui el restaurant que més l'interessi per comarques.

A Cuina Catalana trobarà els productes naturals de la nostra terra, naturals i ecològics, productes sans. Els nostres olis, vins, embotits, formatges, mels....


Masetplana: olis i vins de qualitat

masetplana
El vent, el mar i la muntanya aporten uns matisos únics als olis i vins de Masetplana. Juntament amb l'esforç i dedicació en la seva cuidada elaboració, fan que podem gaudir d’uns olis i vins únics ideals per a les millors ocasions i també per a les properes festes de Nadal. De la qualitat d’aquests productes amb marcat accent empordanès, en parlem amb el gerent de Masetplana, Julià Maset Plana.

Definit per la seva qualitat, Masetplana és l'oli de Garriguella, l'oli de l'Empordà, recentment reconegut amb una denominació d’origen protegida. De fet, l’oli és un producte de gran tradició a la zona i ja els grecs i els romans ja el comercialitzaven des dels veïns ports d’Empúries i de Roses. Masetplana disposa d’unes instal·lacions modernes i avançades per completar tot el procés d’extracció del preuat suc de les olives al poble de Garriguella. El seu trull, nom amb el qual es coneixen els molins d’oli a l’Empordà, és d’última generació i té un equipament modern i eficient. Cal destacar que les seves instal·lacions estan preparades per poder visitar i veure tot el procés d’elaboració de l’oli. A més, disposen d’una sala audiovisual per a la divulgació de la cultura de l’oli.

Llarga tradició en el món del vi
Masetplana compta amb vinyes pròpies a la zona de Garriguella i als voltants, unes vinyes de les quals extreu el raïm que li serveix per elaborar tot tipus de vins. Aquesta zona destaca per unes especials i singulars condicions climatològiques –estius càlids i secs, amb bonances propiciades per les brises marines, i hiverns temperats i amb molt poques gelades– i per uns sòls majoritàriament de textura sorrenca i pobres en matèria orgànica, que tendeixen a donar vins de molt bona graduació. La llarga tradició existent en la família ha aportat el coneixement i la capacitat necessaris per elaborar uns vins de bon paladar i d’exquisida qualitat. Com explica Julià Maset Plana, “fem vi blanc, vi rosat vi negre jove i vi negre criança, cava reserva i cava rosat; el pròxim projecte és treure vins monovarietals, ja que disposem de 9 varietats negres i 3 de blanques”. Davant la proximitat de les festes de Nadal, Julià Maset Plana no dubta en recomanar-nos el vi rosat, “ja que marida amb tot tipus d'àpats, tant amanides, entrants freds, pasta, arrossos, carns i peixos; i per inaugurar i concloure l'àpat, el cava reserva”. Partint d’aquesta base, afegeix, “els nostres productes estan pensats per ser el dinamitzador de reunions, retrobaments amb amics, coneguts, reunions de treball, d’antics alumnes... i sense oblidar als àpats de diari”.
vivivivicavacava

Un tracte personalitzat Parlant d’objectius, el responsable de Masetplana té clar que “a l’actualitat els nostres mercats objectius són la restauració, botigues especialitzades, i botigues gourmet”. Al respecte, subratlla, “habitualment tractem amb distribuïdors petits-mitjans amb els que podem tractar més personalment”.

Un futur en ascens Amb Julià Maset Plana al capdavant, l’empresa treballa sempre amb la mirada posada en el futur. Un futur que està marcat pel projecte de construir un celler nou al costat del molí de l'oli, que disposarà de sala de cates, sala audiovisual, i unes equipacions modernes “per poder portar a terme la gama de productes que estem desenvolupant i la gama ja consolidada, mentre que el museu inclourà totes les eines que es necessiten i necessitaven fa més d'un segle pel cultiu de l'olivera i la vinya”, explica. Sobre el projecte, cal destacar especialment el citat museu, que “té una importància molt gran ja que té com a objectiu transmetre la cultura i coneixement del vi o de l'oli”. Si bé el celler es converteix en el projecte de futur prioritari, Julià Maset Plana destaca també que entre altres plans s’inclou “el treure entre 1 i 2 productes nous cada any, com podria ser un vi, oli, productes cosmètics, per a la salut, etc.